V pátek 5. 7. je prodejna v Kolíně zavřená. Internetové objednávky vyřídíme v pondělí 8. 7. Děkujeme za pochopení.

Začala letní sezóna stromolezeckých závodů!

S příchodem léta se opět rozjíždí oblíbená stromolezecká sezóna, plná vzrušení a soutěžního ducha. Letos se můžeme těšit na tři významné události: TRC, MČR ve stromolezení a ETCC. Tyto závody nejenže přitahují nejlepší stromolezce z celé ČR a Evropy, ale také nabízejí divákům jedinečnou příležitost vidět špičkové výkony a techniky v této náročné disciplíně.

TRC – Závody v záchraně v jednom dni

V květnu proběhly stromolezecké závody Tree Rescue Company (TRC), které se specializují na disciplínu záchrany zraněného z korun stromů. Tyto závody se tradičně konají v nádherném Arboretu v Kostelci nad Černými lesy. Letos se zúčastnilo 24 závodníků, což svědčí o rostoucím zájmu a vysoké úrovni soutěžení. Akce probíhá v přátelské, ale profesionální atmosféře, což přispívá k její oblibě mezi stromolezci i diváky.

Během závodů jsou soutěžící hodnoceni na základě rychlosti a přesnosti, s jakou dokáží provést simulovanou záchranu zraněného z vrcholku stromu. Tato disciplína je nejen technicky náročná, ale také kriticky důležitá pro bezpečnost stromolezců při jejich práci.

Výsledky závodů naleznete na oficiálním FB profilu TRC.

MČR ve stromolezení – 23. ročník svátku všech českých stromolezců 

Letošní ročník Mistrovství České republiky ve stromolezení se uskuteční v zámeckém parku ve Svitavách od 28. do 30. června. Každoročně se účast závodníků zvyšuje, stejně jako zájem veřejnosti. Tradičním sponzorem a účastníkem jsme i my, worksafety.cz, přičemž letos sponzorujeme disciplínu záchrany zraněného stromolezce z korun stromů. Navíc si u nás návštěvníci mohou na místě zakoupit či objednat různé vybavení přímo z našeho takzvaného "pojízdného cirkusu", ve kterém naleznete nejnovější produkty a potřeby pro stromolezce. Samozřejmostí bude i soutěž o slevy či dárky k nákupu!

Závody zahrnují několik disciplín, mezi které patří Rychlostní lezení, Práce v koruně stromu, Instalace lana do stromu, Záchrana zraněného stromolezce a finální klání Masters. Každá disciplína klade důraz na různé aspekty dovedností a technik, které jsou nezbytné pro bezpečné a efektivní lezení a práci ve stromech.

Obsah a pravidla pro úspěšné splnění disciplín můžete vidět na našem YouTube kanále worksfaty.cz. Ve spolupráci s týmem MČR ve stromolezení jsme natočili instruktážní videa všech disciplín, která naleznete zde:

>>YouTube kanál worksafety.cz<<

Tyto videa podrobně vysvětlují jednotlivé disciplíny a jejich pravidla, takže se můžete připravit na soutěž a zvýšit své šance na úspěch.

ETCC – Evropské mistrovství je souboj těch nejlepších

Hned po skončení českého mistrovství se pozornost přesouvá na Evropské mistrovství ve stromolezení (ETCC), které se letos koná od 4. do 7. července v Chorvatsku, konkrétně v parku ve městě Jastrebarsko nedaleko Záhřebu. Tento prestižní závod přiláká nejlepší stromolezce z celé Evropy. Worksafety.cz je pro letošní rok sponzor disciplíny Nahazování do korun stromů.

ETCC je známé tím, že se na něm setkávají nejlepší stromolezci, kteří soutěží v různých disciplínách jako je instalace lana, práce v koruně stromu, záchrana zraněného a další. Tyto závody představují vrchol Evropské stromolezecké sezóny a jsou výbornou příležitostí pro diváky vidět nejlepší z nejlepších v akci.

Přehled důležitých informací:

TRC: Květen 2024, Arboretum v Kostelci nad Černými lesy.

MČR ve stromolezení: 28. – 30. června 2024, zámecký park ve Svitavách.

ETTC: 4. – 7. července 2024, zámecký park ve městě Jastrebarsko, Chorvatsko.

Více informací najdete na oficiálních stránkách MČR ve stromolezení a ETCC.

Doručení objednávek na závody

Jako každý rok i letos, máte možnost doručení svých objednávek až na závody. Stačí, když objednáte do 24. 6. produkty, které jsou skladem a napíšete nám poznámku k objednávce, email nebo nám zavoláte. Pak už si svou objednávky vyzvednete na našem stánku worksafety.cz. :-)

Přijďte podpořit nejlepší stromolezce a užijte si nezapomenutelné zážitky plné adrenalinu a mistrovských výkonů.

Těšíme se na vás -  Tým worksafety.cz

 Fotogalerie z minulého ročníků závodů