Produkty skladem doručujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Událost "Strom pro život, život pro strom" přináší nový pohled na arboristiku

Strom pro život, život pro strom: Strom v úhlech pohledu – tak zní název nadcházející akce, kterou pořádá Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu (SZKT). Událost se uskuteční ve dnech 18.–19. září 2024 v Písku a nabídne širokou škálu přednášek, praktických ukázek a diskusí zaměřených na význam stromů a jejich správnou péči v městském prostředí.

Tato konference se zaměří na různé aspekty péče o stromy a jejich význam pro životní prostředí a lidskou společnost. Program bude rozdělen do několika sekcí, z nichž každá nabídne odborníkům i široké veřejnosti možnost seznámit se s nejnovějšími poznatky v oblasti arboristiky a zahradní tvorby. Účastníci se mohou těšit na příspěvky zaměřené na technické, ekologické, ale i estetické aspekty péče o stromy.

Worksafety na konferenci: Význam stromolezeckých technik

Jedním z vrcholů programu bude bezesporu příspěvek našich zástupců firmy worksafety.cz – Petra Ledviny a Bc. Jakuba Fanty. Tito odborníci budou ve čtvrtek 19. září 2024 od 13:25 do 14:30 přednášet na téma „Vliv způsobu lezení a použité stromolezecké techniky (SRS, MRS) na zatížení kotevního bodu.“ Tento příspěvek bude zahrnovat venkovní ukázku, která demonstruje praktické dopady různých stromolezeckých technik na bezpečnost práce a životnost stromů. 

V rámci své přednášky představí Petr Ledvina a Jakub Fanta rozdíly mezi technikami SRS (Single Rope System) a MRS (Moving Rope System). Diskutovat budou o tom, jaký vliv má volba stromolezecké techniky na zatížení kotevního bodu a jaké faktory je třeba brát v úvahu při plánování a provádění arboristických prací.

Tato praktická ukázka nabídne účastníkům unikátní příležitost vidět rozdíly mezi jednotlivými technikami v reálném čase a získat hlubší porozumění tomu, jak tyto techniky ovlivňují stabilitu stromu i bezpečnost pracovníka.

Akce „Strom pro život, život pro strom“ slibuje být inspirativní a vzdělávací událostí pro všechny, kdo se zajímají o péči o stromy a městskou zeleň. Díky pestrému programu, který zahrnuje jak teoretické přednášky, tak praktické ukázky, se účastníci mohou těšit na dva dny plné nových poznatků a zajímavých diskusí. Účast zástupců firmy Worksafety slibuje obohatit tuto událost o cenné praktické zkušenosti z oblasti stromolezení a bezpečnosti práce.