Zboží skladem expedujeme do druhého dne. Navíc, při nákupu nad 1.500 Kč máte dopravu ZDARMA! Více informací.

Stromolezecké stupačky Panther Spikes

Stupačky vyrobené v ČR jako novinka pro stromolezce!

Stupačky vyrobené v ČR jako novinka pro stromolezce!
Podpořte nákupem kvalitních stupaček českého výrobce a jeho české zaměstnance. 


Představujeme stromolezecké stupačky Panther Spikes, jejichž modely jsou vyrobeny buď z hliníku, nebo karbonu. Můžete si vybrat mezi upínáním na suchý zip nebo kožené řemínky. Stupačky Panther jsou nabízeny se třemi délkami hrotů, a to krátkými, středními a dlouhými.

Historie Panther Spikes

Podobnost se stupačkami Distel není zcela náhodná. Mezinárodně oblíbené stupačky Distel se donedávna vyráběly v malé fabrice v České republice. Cesty pana Distela a českého výrobce se rozešly, pan Distel přesunul výrobu svých stupaček jinam. Pro českého výrobce to znamenalo ukončení výroby, propuštění několika desítek zaměstnanců, nebo vybudování své značky. A tak vzniká Panther Spikes. Stupačky Panther dostály drobných invencí a upgradů, vylepšeného polstrování a přibyla i střední délka hrotů. Do budoucna se určitě můžete těšit i na zcela nové a propracovanější modely.

Délka hrotů

Délku hrotů je třeba vybírat podle druhu dřeviny, která se bude kácet, respektive podle hrubosti její borky. Pro hladkou borku jsou vhodné krátké hroty, pro šupinatou borku střední hroty a pro hrubou borku jsou doporučovány dlouhé hroty. Tato doporučení nejsou ovšem striktní. Pokud bude uživatel používat např. hroty krátké a potřebuje vylézt na strom s hrubou borkou, i tak na něj vyleze. Jen se může stát, že se hrot podaří zabodnout až na druhý nebo třetí pokus. A naopak. Pokud uživatel použije stupačky s dlouhými hroty na strom s hladkou borkou, hrot se může hodně zabodnout a následně bude trochu "bojovat“ s jeho vytažením. Nebo se také může stát, že hrot málo zabodne a bude na něm balancovat. Na našem území jsou pro svou univerzálnost nejvíce používány hroty střední a krátké. 



Stromolezecké stupačky Panther

Fixaci stupaček Panther Spikes Alu Classic zajišťuje suchý zip v oblasti lýtka a řemínek na kotníku. Panther Spikes Alu Velcro mají pro fixaci suchý zip na lýtku i přes kotník. Tyto dvoje stupačky mají kontrukci vyrobenou z hliníku. 

Panther Spikes Carbon Velcro mají pro fixaci suchý zip na lýtku i přes kotník. Fixaci Panther Spikes Carbon Classic zajišťuje suchý zip v oblasti lýtka a řemínek na kotníku. Tyto dvoje stupačky mají kontrukci vyrobenou z carbonu.

Všechny představené modely stromolezeckých stupaček Panther Spikes mají holeňovou a lýtkovou opěrku polstrovanou, což zaručuje uživateli příjemné pohodlí při práci. Hroty jsou vyrobeny ze speciální oceli, mají vysokou životnost a jsou vyměnitelné. Tyto vyměnitelné hroty je možné doobjednat. Pomyslnou třešničkou na dortu je transportní ochranné pouzdro, které je dodáváno s modely Panther Spikes Carbon! 


Panther Spikes stromolezecké stupačky Alu Classic

Panther Spikes stromolezecké stupačky Alu Velcro

Panther Spikes stromolezecké stupačky Carbon Classic

Panther Spikes stromolezecké stupačky Carbon Velcro

Panther Spikes hroty